Saturday, 8 December 2012

when i'm business woman



Salam ukuwah....

Wat zup...ape kabar???

Pernah x orang singgah umah korang mai jual kain??


Mesti adakan..apela fara nie..serius..fara kan jarang kat umah mane thu ada orang jual kain kat kg2.

*Kain baju kurung la..dr luar Negara plak tu...sape y xnak..
Mcm durian runtuh dari langitkan...mmg haven...


*maaf bukan bangla ye...
Makcik dari Viatnam tu datang umah fara..promosi e2 ini...smua cantik..
Hehehe..dapat la ambik 3 helai kain tu..xambik kang kesian..orang datang dari jauh semata-mata nak cari rezeki..kalau kita tolong umat islam, insyllh ALLAH pun  tolong kita juga..mudah-mudahan..

Teringin juga nak jadi bisnes woman..buka butik...insyllh...perniagaankan sangat dituntutkan..fara pun minat bisness nie dari zaman sekolah lagi..hehe dulu kat sekolah fara yang pegang koperasi sekolah..ececehh..pengawas koperasi wei...popular la kejap...yang paling best smua abang form 6 kenal ktorng..hehehe..kegatalan ktorng kat sekolah dulu memang xbole bla..dulu geng fara y handle koperasi..bile abang form 6 yang hensem2 datang koperasi mula la tunjuk rajin..(*kat sekolah dulu sape y couple ngn form 6 mmg hot la kat sekolah)

“eiyaa...awak nak beli ape???”, geng fara punya ayat, sambil muat muka manis..^^
“saya nak beli...............awak”, ayat yang selalu ktorng dengar dari budak laki...

*Harharhar..gedikkan???memang...tapi ktorng layan yang hensem2 je...y ktorng kenal je..kalau orang yang xkenal ktorng layan biasa2 jerrr...hehehe..

Itu semua zaman sekolah, zaman gedik2, zaman tngh cun, zaman kegemilangan ktorng...tapi sekarang ktorng dah berubah..dah matang...dah bole jadi isteri orang dah...harharhar..walaupun dulu ktorng ada sedikit kegedikkan..tapi pelajaran ktorng pun gempak juga(*bole lah)..sama2 naik...baru saham naik!!!...


[*serius zaman sekolah paling bez, walaupun nakal, gedik, kadangkala skema, satu je fara rasa rugi x buat time sekolah dulu..PONTENG!!!...SEKARANG BARU FIKIR KENAPE LA AQ XSEMPAT NAK  PONTENG SEKOLAH DULU..time sekolah rasa macam xde feadah ponteng sekolah..ape brand ponteng sekolah setakat lepak dalam tandas..bengong...lagipun abah fara ramai kawan kat kwsan situ.bahaya lau fara kuar sekolah p ponteng...iman fara masih kuat time tu..kawan2 pun xde yang ponteng..semua baik2...kawan memang membentuk kepribadian kita la..100% fara sokong nilai kawan sangat penting dalam membentuk kita time tu...]

Last fara nak cakap gedik dan nakal time sekolah perlu sama naik dengan pelajaran..barulah saham anda melonjat naik...faham...huhu...nakal disekolah tu yang mewarnai dunia anda, tapi ingt stdy lagi pnting, iman kene jaga..gedik2 ble tapi ingt kita ada agama...peace no war....

*(fara rasa dulu fara xde la gedik sangat, skema tu betul...itu la saya dulu)








Ebiten faraDGU stoyee ok ^^V !!! [6]


Sambungan ke-6

Pagi tu last ktorng kat kelantan...pagi 2 juga fara meninggalkan Kelantan..sedih pun ada sbb x berksmpatan jmpe parnts..xpe fara kene tabahkan hati jugak sbb ada misi sterusnya iaitu kursus asas rekrasi dan star one tahap satu...sminggu je pun kan...hehehe..
malas la nak cite bnyk2 dah xde smngat =.=”..nah tngk gmbr je la
*ktorng singgah kuala Terengganu...masjid Kristal,pasar payan n pantai(*kejap jer)
*malam 2 ktorng samapai uitm kuala pilah tepat jam 12am ++....penat mmg xyah ckp la..rasa mcm xde semangat time nie...myb ramai dah balik umah masing2 kot...dah xramai orng...sedih....
























Ada sikit prsaan bosan sepanjang menunggu kursus..bosan xde bende nak buat...wifi pun cam ape time 2...kebosanan terubat bile dapat bersarapan dgn roti canai kat luar kampus..harharhar....
Kebosanan fara juga terubat bile result kuar hari 2..hehehe alhmdllh...
Kebosanan fara juga terubat bile smua geng kursus tu datang uitm ari 2..dyorng bawak makanan bnyk2...
Sehari sblum ktorng gerak p kursus..ktorng kuar makan ramai2..best smapaikn magrib ktorng lepak gerai 2 (*kuar pun dah petang)...lepas 2, pak cik drver bas ajak balik ngn dy.ktorng pun tnggu la pak cik 2...tapi dy lambat sngt..so ktorng pun jalan kaki balik sendiri..
*masa tnggu pak cik 2..ktorng ada main satu permainan...sape dapat cari batu bentuk love maka dy  akan jumpe pakwe kat sana(*kat tempat kursus nanti)...jawapannya fara xnak bgtau..huhuhu...

Kursus 2 serius best giler walaupun mngatuk tahap gaban...




Ebiten faraDGU stoyee ok ^^V !!! [5]


Sambungan ke-5


Here we go...yeahhh...malam last ktorng kat uitm Kelantan..ktorng ada dinner kat hotel renaissance kota bharu
*ktorng smpai sblum mgrib..sblum 2 ktorng cuci mata kat mall..bukan nak beli brg pun juz usha2...

*ktorng ada ikut kmdr senior,boling kat atas..harharhar..ada y strike!!! TAHNIAH..

*melaram kat surau..fara  jadi mak andam plak..hehe..*just make their eyes jerr...

*ktorng terlambat dsbbkan terlalu lama kat surau...nasib baik ada tmpat lagi

*dis is our CEO...which is mis wiwi, mis syikin, mis iznimr rifaie,
mr imranmr aimann mr acapmr ammarand mr kimi...


xde ape nk ckp lg.. ..mmg amazing!!! Best!!! Xdjanggka segembira ini...hehehe(*xterluah segala-galanya)..
Xpayah nak tulis bnyk sangat la..fara juz nak share gmbar kegembiraan fara je...huhuhu..nah lyan~~~



























Ebiten faraDGU stoyee ok ^^V !!! [4]


Sambungan ke-4



first thing first, fara nak highlightkan nie ha!!!
Kawad kaki uitm negeri Sembilan dapat no 3...hebatkan..heheh..no satu mestilah uitm machang...apapun ktorng dah buat yang terbaik..alhmdllh...harap senior batch satu and dua bangga dengan ktorng...leader ktorng pun hebat...tq 2 pegawai2 yang banyak membantu..   

nak tngk tak apa isi dalam box misteri nie???


                                     
v
v
v
v
jom scroll lagi
v
v
v
v
v
v
v


                                     


                                     



Belum sempat habis pertandingan...ktorng ber-coolblog...wahahhaahaa...sweet la time nie bile fara bagi kmder senior coolblog..hehehe..comel giler...(*niat di hati untuk berterima ksh sbb bnyk mencurahkan ilmu pada intke 4,niat baik okey...)


*abaikan muka y *****...sila fokus pada coolblog okey

                                                    

Malam 2 ktorng ada pertandingan koir...ktorng dapat no 4...alhmdllh..syukur....nom one mestila uitm Kelantan..xpela rezeki dyorng..*sory xde gmbr...blum copy lagi



Esoknya pertandingan rempuh halangan...serius time nie best giler..fara x join just jadi pasukan sorak tuk negeri Sembilan...dengan jersi adidas berwarna straykiiiiii giler....(*menunjukkan semangat membara ktorng!!)
















Ktorng ada main game “true and dare”..pernah dengarkan..heheh sumpah menyeksa zahir dan batin... pilihan fara : true...so dengan perasaan bodohnya fara terpaksa la jawap persoalan tu dengan jujur.. lepas je permainan tu baru terasa betapa bodohnya aq bagitau!!!!! ....nape la aq bodoh buat pengakuan jujur tu...lau aq kelentong pun bukan dyorng tahu...shitttt.......benda dah lepas xpayah nak kenang kembali ok....(*tapi dyorng masih kenang lagi, tu y fara tension!!arghhhhh lantak lahhhh)