Thursday, 26 July 2012

PonTenG kelas???HAHAHA pepun xblh~


Salam n hai...
Yeay akhirnya dpt jgak berbloging...dah wape ari x updte..erm...sibuk sngt dgn class,TEST,......agpun xdee bnde nk dipost..*mknenya xde y menarik sngt sepnjang mingu nie...eh2 lupa plak..sbnrya ada la..nk thu x wahai Teratak kecilku???

 FARAHANIS PONTENG KELAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*perkataan di capslockkan dan dibold...walawehHHHH sngt berdosa kecik....sdikit jahat...dan xprfesional!!
Erm...frh xthu nK kata ape sem nie dah 2x sy pnteng or skip kelas.....sngt sedih n mencelarukan idup frh...n FARAH XTENANG...btul!!!

Kes ponteng kelas y pertama:
Farah dah pergi kelas n tnggu sampai setengah jam lbih la rasanya..so ktorg kuar la dr klas 2,ada y msih mnungu,pas2 msa ktorg kat admin terserempak la dgn lecturer tu..dyorng smua naik balik ke klass..farah xthu y dyorg naik balik, ingtkan btul2 nak blik kolej.so farah terus balik kolej...haha..ingt lecturer xnak msuk,,2 frh terus blik..ag pun nak stdy ckit ada test kot esok~~...esok2 dtg klas tngok kt attendance nama farah dah ada rekod “TH”(XHADIR)...terbaik la wei!!  frah tnya kawan frah smlam ade kelas ke??dy ckp lecturer 2 msuk. frah xthu kot..ingtkn lecturer xnk msuk 2 y farah terus blik...hahaha..

*lain kali tnggu dulu smpai lecturer msuk ok...tngok,attndnce dah ada rekod TH...scary la...

Kes ponteng kelas  kedua:
Pada mulanya mcm nie, Farah xpuas ati, xyakin n xcover spnuhnya topic y akn msuk dalam test(*mknenya frh xabis stdy lagi la)..so frh ambik “inisiatif terpesong” dgn pnteng kelas  sblum test tersbut bermula.test tu strt  pd kul ?pm. mula2 terfikir je nak ponteng,bukan nk pnteng sngt pun *trfikir je ok..pas2 nak dijadikan cite frh terlambat nk g class sbb tertido..e2 pun rmate tlng kejutkan..serius tertido..dah lambat dekat setengah jam kot..so frh ponteng la kelas nie..maaf sngt2..p y frh rasa rugi sngt skrng ialah time frh pnteng 2 time lecture..sangt2 amat2 rugi...frah stdy sndiri pun brape kali bru la fhm..rugi btul xdtng class ari 2..lpas je rmate kejutkan terus frh solat pas2 stdy la tuk test ptng nnti..maknanya dsini sy ponteng kelas berprofesional..haha..frh ponteng bukan sbb malas p sbb nak stdy tuk test..TAPI CARA TU SALAH OK..hehe kira ok la ckit dr org y pnteng kelas krna malas..haha....

*pe y frh nak simpulkan dsni jgn pnteng class lagi ye “farahanis” sbb bnyk rugi wei,n jiwa “kacau macau” n xtnang la senang cite..masa nk buat dosa nie mcm hlngn.contohnya camni:

Kawan y xthu niat : nak g mne??bukan ke jab ag ada class ek??

Kawan y thu niat :jgn la ponteng,t susah..jom la msuk klass...

*diorng seolah2 dpt mnghidu niat frh tuk ponteng n frah jadi serba salah tuk ponteng ke xnk...hahah pepun kawan mmg sngt berharga ok!!
Setakat 2 je kot dh penat la...jb ag ada class plak..k..byee..jgn ponteng2 lagi ye farahanis...da..salam..

Monday, 23 July 2012

“gEGe saTu Umah..”



Salam n hai....
Hehe bnde ape la ka tats 2 frh tulis...hehe..
Exclly nie bhsa longhat Kelantan .. TANAH TUMPAH DARAHku..ceWahhh..
Nk thu x apa mksud dy???
Mksudnya ialah “bising or riuh satu rumah”...dapat x???hehe..oklah, nk thu x nape frh buat tjuk cmnie???*sbnrnya xde bnde nk dipost,so frh cite la sal nie...cite nie xbez pun..cpt tutup lappy..k.bye...hoho..

Bior r frh nk cite jgk..haha.. lpas ktorg(pnghuni umah sm2 32) buka puasa,so berduyun2 la nk basuh pingan bagai..ada nk bsuh tngn,ada nk ambik wduk...ada nk e2 ini...so rmai2 la msuk tndas 2..time 2 frh nk bsuh pngn n mngkuk..so “TERgege” la umah frh nie sbb bau budu..hhahaha...yela smua xprnah cium bau bnde 2..biase la...eyuwww...eyikkkk...eeee...senang cite frh ambik botol budu bling kat dinding..hbis kuyup dyorg ngn budu...haha...lawak sehhh...*imiginasi je lbih..tipu je la...ktorg ktwa ramai2...frh n sesorg budak kltn nie ape lg “WEI SEDAP WEI,KO XRSE MANE THU”...y dyorg xhbis2 gelak..hehe. frh buka dgn nasi kerabu so mybe bau budu 2 kuat ckit kot..hehe dah 3 ari bli bnde y sama...dah lama xmkn ok...smpai tngn pun still ada bau ag...masyukkkkk..meleleh..

Dulu time frh sklh rndah ala kecik2 dulu frh xsuka mkn,n lau ada pun frh xusik kt meja 2..serius..p entah la sejak frh msuk asrama smua msakan or hidangan kat meja makan umah frh 2 frh telan..yela induw msakan mak..kat asrma lain,mskan mak lain..so frh mula la try makan budu nie ngn ulam..first blh tahan la hehe..serius...masa nie frh mkn mcm biase2 je..ada pun ok,xde pun ok..mcm 2 la..Then....HEHE...fmly frh selalu la p makan kt sbuah rstrn nie...bkan hotel ek..erm rstrn ape ye namanya...lupa..p rstrn nie dekat ngn K.BHARU..aka kb..blh kata wajib sngh makan kt sana lau ktorg kuar..kat sana popular msakan SIPUT SARAWAK MASAK CILI API...mmg kawww la..bez..serius..mmg beli n bwa blik  umah la..hehe..tukang mask dyorg mmg pandai mask ..lau ktorg prgi mmg n sntiasa penuh dgn manusia lagi2 kereta, smpai ktorg trpaksa prking kete  sbrg jalan.. ada y smpai terpaksa tnggu giliran..harga pun baloi..percayala..ala lupa la nma kdai 2..*dah jauh frh melalak nie..hehe..Sebenarnya nie la tmpat frh jadi suka sngt mkn budu..sbb dyorg sediakan masakan kg dgn budu sekali..budu dyorg “xyah bayar”, budu dyorg sngt special..ambik je wape mngkuk sekalipun..hehe xkan la smpai bermngkuk2 plak kan..sejak frh “Diperkenalkan” dgn restrn nie trus frh  mkn budu..selera betul mkn kt sni...so frh suh mak frh beli budu cam kat kdai tu..nak tngok x brand y frh suka  hehe




setiap kali blik kg msti mak frh beli budu n ULAM2...mak thu frh suka mkn ulam2. baikkan...induw makk....lau xde ulam camne nk makn ngn budu??? So wajib la ada ulam bru bleh mkan...frh juz mkn budu jnis brand 2 je..y lain 2 xsngt..susah..2 je kot..try la mkn...cube dulu..frst2 mmg rsa pelik bile dh lama “DIPERKENALKAN” bru thu rasa dy camne...hohoho...


jab2 ada prkara pnting frh nk gitau...hehe copy right dri blog sesorg...huhu

"brand farah pling popular hahaha"

MAKANLAH BUDU SEBELUM TERLAMBAT



Pelikkah? Orang Kelantan majoriti menguasai IPTA, IPTS, Maktab, Pusat Tahfiz dan lain-lain di seluruh tanah air hingga ke Sabah dan Sarawak. Kenapa? Apakah rahsianya?

Dari cabang kejuruteraan, keagamaan, perkilangan, sektor awam, swasta, perniagaan, perbankan dan apa sahaja, semuanya dimonopoli oleh orang Kelantan. Bayangkan kalau musim perayaan, tiket paling laku sekali semestinya pantai timur. Sekali musim perayaan, pasti lengang Kuala Lumpur. Orang Kelantan ibarat China Nusantara. Di mana ceruk Malaysia pun, pasti ada orang Kelantan.

Pernah seorang sahabat yang berkerja di LCCT dan Melaka Airport memberitahu, tiket Kapal Terbang yang paling laris ialah Kota Bharu. Mereka hairan, di mana orang Kelantan ada duit sedangkan Kelantan negeri miskin (sebagaimana yang digembar-gemburkan). Pernah juga beberapa ikhwan yang pergi melancong ke Kelantan kehairanan, orang Kelantan tidak memakai kenderaan Proton. Dari mana mereka dapat duit?

Ini kerana orang Kelantan bijak dan cerdik menguruskan kewangan. Mereka juga terlibat dengan perniagaan dan sektor pekerjaan yang bagus. Dari mana mereka belajar? Apakah rahsia mereka? Adakah kerana semangat perkauman (assobiyah)?

Malah, negeri Kelantan menjadi rebutan parti politik melampaui batas.

Misteri terbongkar. Rahsia dan petua ini boleh diamalkan, Insya Allah.

Budu atau sos ikan bilis ialah sejenis pekasam yang dibuat menggunakan ikan bilis. Ia merupakan makanan tradisional yang terkenal di Malaysia dan dipasarkan di Kelantan, Terengganu dan Selatan Thailand. Budu diproses daripada ikan bilis yang diperam sehingga hancur.

Rahsia Kelebihan Budu
Budu mendapat perhatian dan menjadi kajian para ahli pemakanan berkhasiat Jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan Jerman. Budu merupakan sumber vitamin B yang paling banyak menyumbang kepada pecahan lain seperti vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), asid pantotenat, asid niasin, vitamin B6 dan vitamin B12 (sianokobalamin). Protein yang tinggi, vitamin C, vitamin E dan karotenoid, 3 jenis isoflavon unsur antioksidan iaitu daidzein, glisitein dan genistien

Budu didapati berpotensi untuk melawan radikal bebas dan dipercayai mampu menghalang proses penuaan dan mencegah terjadinya penyakit degeneratif seperti:
a. aterosklerosis
b. koroner jantung
c. penyakit kencing manis
d. kanser.

Kajian mendalam juga mendapati budu turut mengandungi zat antibakteria penyebab cirit (diarrhoea), penurunan kolestrol darah, pencegah penyakit jantung dan hipertensi. Ia juga dapat mempertingkatkan IQ

Kelemahan
Ia mempunyai kandungan asid urik yang agak tinggi dan tidak sesuai bagi mereka yang menderita sakit gaut, darah tinggi, jerawat batu, barah payudara, resdung dan keguguran rambut kronik.

Terdapat tiga jenis budu yang popular di Kelantan. Antaranya:

a. Budu cap Ketereh

b. Budu cap Ayam

c. Budu cap Sedap Sengoti

Di Terengganu pula:

a. Budu cap Limau




Sunday, 22 July 2012

KuRma YA kurma


Salam n hai
Hoho...puase x nie??? PUASE LA CIK FARAH OIII.. Kt dh msuk bln ramdhan..alhmdllh msih dpnjngkan umur dpt merasai nikmat smua ni...suka kan?? Mstila suka..sem nie frh brpuasa brsama kwn2 lagi...sem 1 n from 5 dlu pun puase brsma kwn2..bez..p beza ckit la puasa kt asrma ngn puasa kat kolej..pepun smuanya sngt bez...wahahahah...masyukkk....alhmdllh..WAIT pause ngan mak ayah berkali-kali bez lagi,,lg nikmat...SERIUS!!!!
Ok la entry kali nie frh nk cite sal.........first time frh beli BUAH KURMA” jom tngok jab kurma y frh beli


Xde la pelik sangtkan...bg frh nie pnglman bru,,macam menyara idup sndri..ala mcm dah BERkeluarga...ahakkk godik....uishh...*abaikan ok...
Sblum nie frh telan je buah kurma dlm peti ais 2,,xprnah n xingin ambik thu lngsung jenama ape,wape hrga e2 ini...p skrg farah dah TAHU sikit...*wekkk poyo giler ayat nie...
Tadi frh kuar ngn  roommate frh, MARDIAH aka madi..ktorg kuar 2 org je sbb .enth la snang nak gerak kot..ktorg naik bas uitm coz nk sve bajet..sbnrnya ktorg xsmpt cucuk duit, bas dtg awal giler td lam kul 1.45 pm..masa 2 frh blum brsiap ag...terkocoh2 ktorg lari turun tngga sampai frh dah lupa nak sleep lappy nie...haha..bile smpai sana rupanya lam kul 2++ bru bas 2 gerak...buat penat je td...pas2 ktorg pusing2 la pasaraya 2...xbeli bnyk pun sbb xsmpat cucuk duit,beli pe y prlu je..sib baik ada duit kecemasan, so pakai la duit 2 dulu,,t bile dh cucuk gnti blik duit spare 2...so esok bleh berbuka buah kurma...ambik SUNNAT...sahur pun sunat...hehehe...cerianya ayat nie...ofcozzZZ la td bru je buka dgn nasi kerabu..dh lama xrasa n y pnting ada B.U.D.U  + A.S.A.M  L.I.M.A.U + C.I.L.I ...masyukkk!! bru je beli td..dh lam xmkn bnde nie..madi pun try..yela org kedah xknal budu..hehe..ok lah dah abis kot...lain kali plak bnyak asgnmnt n labrpt kne antr mnggu nie..k byeee..salam






WaitinG 4 u...cPt la...


Salam n hai....
Dh lame bebenor frh xupdte..hahha sbnrnya tngh frust menongeng...hahaha...mmg frustttt sngt smpai dh lama xupdte..*poyo la wei..wekkkk

Serius..mmg frust..sbb...sobs...sobs...uwekkkk...haha..malu sihhh nak cite...hahaha Ok2 xpe frh cite ok. sbb frh thu blog nie xrmai baca...2 y berani post bnde2 y xmlu n merapu..lantak la...frh tngh tnggu sseorg~~~






p/s bukan tnggu bf ok...gmbr nie comel 2 y upld... 



p/s ha!! nie bru btul2 frh tngh mnunggu....cpt la



Citenya camnie..frh frustt sbb ada seseorg hmba ALLAH nie x approve frh kat facebook...dah BERzaman ok frh add dy,,p smpai skrg dy apprve..*bg frh dah sngat berzaman ok
enth nape la dy apprve..sodizzz btul..hahaha bongok la frh nie.,mcm 2 pun nk frust ke???..wekkkkkkk...mmg frh mcm ni..sbb bnde frh nak xjadi...so frust la..p kejab je..*p dalam hati bile la dy nk apprve..hahha

Sbnrnya xkisah pun..sbb frh saje jew nk stalker dy..yela frh kenal dy dah agak lama la jgk,,dy budak pandai kot...strgth A ok...2 y frh nk thu prkmbngan dy skrg..stdy kat mne(oversea or overroad, cehh “overroad”)...,umah kat mne,dah berpakwe or dah bermakwe ke blum..malas nak ckp laki or pompuan..biarla rhsia..hehe umur frh ngn dy beza wape thun je..hehe.. frh nak TAHU...2 je..why3 dy xaprve ek...uishhh bukan senang ok frh nk add org kt facebook...y add frh pun blum tntu frh nk apprve...p bile dah bosan frh apprve je smua mane la thu ada y betul2 kenal frh..sekolah rndh dulu ke..zunnur ke..sklh mngh ke..hehe whtever la...
BILE NAK APPROVE ha??dh lama frh tnggu...frh sngt SOLUTE kt dy..dy sngt....bla...bla...i’m waiting for u even u  blab la bla....mybe dh xknal kot frh...sobs...sobs...cepat la aprve!!!!..heheh ngokgek la frh nie..k la dah bnyk merapu n mencar*t...malas nk layan perasaan nie...k..bye..salam...wei cptla aaprveee!!!
Frh jgn layan perasaan 2....k..bye abis....salam rmdhan..

Monday, 16 July 2012

salam n hai....



gmbr ape nie????
hehe omey angat time nie...poyo la frh nie p mmg comelkan??  -..-
ce teka y mne satu frh...cari la dlu...frh pkai tudng la,ala y berhjb puth tu..hehe lainkan??
dulu muka licin,cerah p skrng kusam n tetap comel..kuahkuahkuahhh...dulu nk g tadika slalu nangis sbb tudung frh meragam..senget si2 la sengrt sini la..menyampah giler..berjam2 nak siap..smpai mak boasan nk tnggu frh siap..lau g tadika ngan mak jalan kaki je,lau ngn abah naik moto..dulu frh excited giler lau blh naik moto sbb angin laju..huhuhu..p lau g ngn mak bez sbb time nk gerak g tadika smpt lgi frh ambil bnga2 akt tepi2 pas2 ada biji merah(biji saga kot) pas2 kumpul bnyk2..hehe..induw la time 2 sbb frh xde adik lagi time 2..so mak n abah syng lebih la...pas2 bile adk frh kuar...ermm...haha frh mmg manja pun...p skrg dah xmnja la..mnja cikit2 je sbb dah besar..

N frh suka sngt kasut y frh pakai 2 sbb sngt cntik n stokin dy pun cntik ada reben2 pink putih..sngt cntikk..kasut tu kilat giler n sngt cntikkk..haha comey weh..abah frh y beli..tq abah...pas2 abah ada belikan beg mikey mouse wrna oren,kakak frh wrna biru..bile abis wk2 rehat, budak laki selalu main2 beg oren frh ..nakal sngt dyorg..abis pnsel wrna frh hilng..blik 2 kne marah ngn mak...bdk laki tu sngt nakal..kat tadika dlu frh suka main plastesin(tanah liat y keras 2..y boleh buat bntuk mcm2)..sngt seronok...pas2 bihun goreng sngt bez n hrga dy 0.20 sen je..bezz.

ni gmbr tadika dulu,lupa tdka tu nma ape.y pntng frh xsuka tdka nie coz rmai org jahat..hehe biase la time bdk dlu rmai org kacau..lagi2 bdk pompuan,si FARAH ...lupe nape pnuh dy..dy selalu kcau frh..jhat sngt..mungkin dy cmbru kot sbb nma frh sama dgn nama dy..dy clas lain..nakal gile bdak nie frh ingt smpai skrg..p muka dy cntik..hehe..frh ingt lagi wktu rehat,dy msuk class frh then bg "hadiah"..dy suh frh ambik,pas2 frh tolak sbb frh thu dy ada niat jht..rupa2 dlm bungkusan 2 ada kerengga (smut besar y busuk 2)dy tlong bkakan hadiah 2 sbb frh xnk ambik..las2 smut 2 gigit tngn dy padan muka..haha..si FARAH nie satu aras dgn umah frh,ktorg tngl kat prumahan polis..dy selalu kacau frh..ada skali 2 FARAH n si UCUK tahan frh n kawan baik frh(MIHA*gmbr kat tepi sblh kanan frh )..pas2 abh frh dtg,terus dy nangis..hehe padam muka..cite nie dah lama la...pas2 time nk  g tdika dulu ayah @ mak slalu antr n ambik frh..nk djadikan cite si FARAH nie tarik frh n miha naik bas/van sklh..frh naik la..bile smpai umah terus kne maki ngn abah sbb buat dy risau..haha malu la..pas2 frh merajuk dup lam blik then xnak ckp ngn sape...sobs..sobs..sedih giler..pas2 mak frh slow talk ngn frh tnye blik ngn ape..lama giler frh merajuk smpai berpeluh satu badan sbb mnyorok belakng almari..hahaha...pas2 abah frh pun suh pakcik bas 2 ambik n antr frh n kakak time msuk sklh rndah..nama pakcik 2...PAK CIK IMRAN..HEHE..dy baik..mcm2 hal brlaku,ada skali 2 kyorg jalan kaki blik umah sbb pak cik imran lambat..xsmpai umah pun sbb terserempak dgn pak cik imran,ktorg kne marah dgn dy.haha....lawak giler.. 
Sampai skrg frh xjumpa2 dgn si FARAH nie..msti dy cntikkan..p nakal..t lau jmpe frh nak kacau dy blik..haha..pepun tq FARAH sbb frh dpt naik bas pak cik imran time sklh rndah dulu,so xyah la g sklh lmbt2(abh frh lmbt lau p antr frh sbb dy kije xikut masa,kadang2 tension sbb g sklh lmbt,pas2 bile dh nai bas dpt la g sklh awal)...sweettttttttttttttt

ouh lupa nak gitau,,dulu mak frh ada mngasuh anak kerani polis nie,nama dy akmal..dy muda sthun dr frh asenya..frh slalu gduh ngn dy sbb dy selalu nk manja2 ngn mak frh..menyampah...dy nie salalu nk ikut frah lau frh main lmpat2 kat tilam msti dy main jagk,lau frh main terjun tngga,msti nk ikut..nak mndi pun sama..mnympah..hehe p frh bru perasaan bdak nie sngt comel sbb 2 makcik2 frh suka dy..hehe
nie bdak 2(gmbr ktorg satu fmly besar g cuti kat trnganu kat la hot spring asenya..gmbr frh ada kt blkng p kne crop la sbb time nie xpakai tdung...hehe y pnting dy ikut sekali n mnja2 ngn mak frh.. :p...abis da..salam










post curi2 kat MK4

salam.n hai
hehe frah tngah curi2 bka blog..lectre blum msuk lagi..so terOPen la blog nie..hehehe dyorg smua tngh layan fb or mcm2...frh srng2 je..hehe kwan frh xdtng sbb jadual dy clash..xpela t dy topup lam blik mis..
frah sbnrya brhasrt nak post gmbr frh time sklh dlu..p xsmpat sbb esok ada TEST BIOLOGY 200.. takut..xbaca pape lagi..ok dah mis dah dtg..bye

Sunday, 15 July 2012

KALAU XTHU n XFHM JANGAN KOMEN a.k.a MENGHINA



tlong jgn perlekeh lau seseorng tu brusha tuk mncri ilmu..jgn asyik komen lau xthu n xfaham..snguh sentap n boleh buat sy downnnnnnnnn...sy xkan bairkan..n apa y pasti kamu dh RASA kan penangan bermain dgn org y dah lama sbar dgn setiap kata2 kamu..arap prkara nie xbrlaku lg..

..alhmdllh prstwa krg ajr td frh lupakn.. : )





ati xsuka p mlut kata ok


Salam n hai..
Teratak kecilku~~frh tngh kecewe la..asyik dilpakan je..frh pun ade prasaan jgak..jnji dyorg mcm palsu ..jnji nk e2 ini..pas2 lupa..frh penat la nk memaafkan ksilpan mrka y sma..penat n sakit ati..bile dyorg susah je bru cri kta..bile sng??xpyah la nk ckp...sdih..kadang2 fikir jgak nk ignore je lau dyorg mnta tlong,p frh fkir lau frh buat cam2 mngkin suatu ari kt pun akan mnta tlng dyorg n mybe dyorg xnak tlong plak...susah la..asyik pntingkan dri sndri je..dy xfikir prasaan kt tnggu dyorg nk tnaikn jnji 2n ble call dyorg ckp sory la terlupa,sori la xsngja,sori sngt2...penat la dngr ayat y sama and penat nk menipu prasaan sndri..mmg mulut ckp memaafkan tp ati kdng2 xleh trima sbb ape y dyorg buat 2 sngt MEMENATKAN untk ati nie trima..
Ok,frh trime je ape y dyorg buat sbb frh xnak kusutkan kpala n ati tuk mngingatkan blik setiap ksilapan yg dyorg buat..luaran mmg ok,p dlman hnya DIA je thu...
Nak je mulut nie membelasah dyorg,p lau frh buat cam 2 lagi frah skit..betul..mmg frh jnis suka simpan prsaan n diam,tp lau smpan lama akn meletup jgak..seriusly..mmg frh blh sabar tp bile dh xleh sbar,bile dh abis limit ksabaran 2, jgn terkejut wlaupun sebaris ayat e2 akan mmbuat si pndengar terguris,betul..wlaupun seAYAT..mulut frh xkan terknci msa 2..sbnrya frh xsuka perbuatan mcm 2,serius sbb nnti frah lg sakit tuk terima knyatan y mulut frh berbisa..dan frah rasa xtenang n prsaan bersalah akn membelenggu frh dan frh akan susah ati lau tak minta maaf blik pd si pndgr 2,wlaupun pd mulanya bkn keslhan frah..

Friday, 6 July 2012

BEG kesyanganku

salam n hai...
huhu ptg2 cam nie mmg teringin nk bka blog pas2 nk post ssuatu..almklumla klas ari nie abis kul 12 ag..huhu
entry kali ni frh nak kngsi dgn teratak kecil ni pasal beg farah...ape plak entry sal beg nie??sbnrya xde pape pun y istmwe juz nk kngsi suka,duka,perit n mcm2 la ttng beg kesyangan frah nie..

ape komen anda ble tngok beg nie??............terima ksh... lantak la nk ckp ape..frh xkisah,.frh terima..hehe
mmg beg nie mrah xsmpai beratus2..hehe

beg nie la y selalu bersama frah dri sem 2 smpaila skrng..betul..dh lama..maknanya bnyk la komen2 sal beg nie..MACAM2 DYORG TEGUR...hehe kadang2 malas nk layan..ada  y komen positif ada y komen ngtve...nk djadikan cite,ari 2 ada la "seorg" tegur beg frah..dy ckp besar gedabak,mcm beg balik kg.pe yg teruk dy tegur depan org rmai kat dpn pintu lift...bapak la malu doe..mcm2..haha..pe y frh buat??tampar mulut 2??haha xlah,ati sy xskuat e2 tuk pkul org..snyum n trima jela...haha
(*ape ingt beg nie truk sngt ke??ada frh sruh dy pikul beg frh nie kt bahu dy..xkan??mcm la beg ko 2 cntik,beg pink frh lg cntik la..eleh..ko cmburu sbnrnya..hhaha... p frh ckp dlm ati frh je la,org rmai kot msa 2 xkan nk gduh time 2)

mcm2 frh dngr komen dr dyorg..ape y pnting frh selesa dgn beg nie sbb beg nie menyenangkan frh..senang nk letak buku bnyak2,snng nk letak pape,kadang2 mcm pelindung frh plak asenya..trima ksh sngt..pepun frh terima komen dr anda smua..frh dh xkisah...trima ksih n mnta maaf lau terasa..blog nie hnyalah suara ati frh..ok chill..salam.bye