Thursday, 26 July 2012

PonTenG kelas???HAHAHA pepun xblh~


Salam n hai...
Yeay akhirnya dpt jgak berbloging...dah wape ari x updte..erm...sibuk sngt dgn class,TEST,......agpun xdee bnde nk dipost..*mknenya xde y menarik sngt sepnjang mingu nie...eh2 lupa plak..sbnrya ada la..nk thu x wahai Teratak kecilku???

 FARAHANIS PONTENG KELAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*perkataan di capslockkan dan dibold...walawehHHHH sngt berdosa kecik....sdikit jahat...dan xprfesional!!
Erm...frh xthu nK kata ape sem nie dah 2x sy pnteng or skip kelas.....sngt sedih n mencelarukan idup frh...n FARAH XTENANG...btul!!!

Kes ponteng kelas y pertama:
Farah dah pergi kelas n tnggu sampai setengah jam lbih la rasanya..so ktorg kuar la dr klas 2,ada y msih mnungu,pas2 msa ktorg kat admin terserempak la dgn lecturer tu..dyorng smua naik balik ke klass..farah xthu y dyorg naik balik, ingtkan btul2 nak blik kolej.so farah terus balik kolej...haha..ingt lecturer xnak msuk,,2 frh terus blik..ag pun nak stdy ckit ada test kot esok~~...esok2 dtg klas tngok kt attendance nama farah dah ada rekod “TH”(XHADIR)...terbaik la wei!!  frah tnya kawan frah smlam ade kelas ke??dy ckp lecturer 2 msuk. frah xthu kot..ingtkn lecturer xnk msuk 2 y farah terus blik...hahaha..

*lain kali tnggu dulu smpai lecturer msuk ok...tngok,attndnce dah ada rekod TH...scary la...

Kes ponteng kelas  kedua:
Pada mulanya mcm nie, Farah xpuas ati, xyakin n xcover spnuhnya topic y akn msuk dalam test(*mknenya frh xabis stdy lagi la)..so frh ambik “inisiatif terpesong” dgn pnteng kelas  sblum test tersbut bermula.test tu strt  pd kul ?pm. mula2 terfikir je nak ponteng,bukan nk pnteng sngt pun *trfikir je ok..pas2 nak dijadikan cite frh terlambat nk g class sbb tertido..e2 pun rmate tlng kejutkan..serius tertido..dah lambat dekat setengah jam kot..so frh ponteng la kelas nie..maaf sngt2..p y frh rasa rugi sngt skrng ialah time frh pnteng 2 time lecture..sangt2 amat2 rugi...frah stdy sndiri pun brape kali bru la fhm..rugi btul xdtng class ari 2..lpas je rmate kejutkan terus frh solat pas2 stdy la tuk test ptng nnti..maknanya dsini sy ponteng kelas berprofesional..haha..frh ponteng bukan sbb malas p sbb nak stdy tuk test..TAPI CARA TU SALAH OK..hehe kira ok la ckit dr org y pnteng kelas krna malas..haha....

*pe y frh nak simpulkan dsni jgn pnteng class lagi ye “farahanis” sbb bnyk rugi wei,n jiwa “kacau macau” n xtnang la senang cite..masa nk buat dosa nie mcm hlngn.contohnya camni:

Kawan y xthu niat : nak g mne??bukan ke jab ag ada class ek??

Kawan y thu niat :jgn la ponteng,t susah..jom la msuk klass...

*diorng seolah2 dpt mnghidu niat frh tuk ponteng n frah jadi serba salah tuk ponteng ke xnk...hahah pepun kawan mmg sngt berharga ok!!
Setakat 2 je kot dh penat la...jb ag ada class plak..k..byee..jgn ponteng2 lagi ye farahanis...da..salam..

1 comment:

Myideakini [dot] com said...

Salam Ramadhan... :-)


Cepat! ajak kengkawan cukupkan 100 orang untuk MYideakini umumkan kelayakan hadiah penghargaan.. :-)

www.myideakini.com