Saturday, 6 October 2012

date petang tadi...tq my beloved


Salam ukuwah,




Tht was amzing evening u knw!!
First of all, fara nk ucapkan terima ksh..terima ksaih..and terima ksih tu my beloved.........who is dis??



 Titiktitkk.....line wifi canot detect...tiktiktik...........................zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....................................................................sory your page cnot avble...........................................l o d i n g .................................sory guyz
Harharhar...kasi gempak si dowh...


eror eror eror eror eror...paororororororoorroorororororororororor




..err annoying sih fara.. sory guy..Opecoz la my beloved 2 pren fara..u know tht fara kan stil xde boyfrn suami..so kawan la y selalu temankan fara..ok2, meh fara cite skit..bermula la kisah kami pada petang yang hening,dengan udara sempoi2 bhasa menjamah kulit yang gebu, dengan matahari y semakin rebah kedasar bumi,burung2 bertebangan blik ke sarang jauh nun sana, lembu2 pulang ke goat sambil ditarik oleh tuannya yang gagah perkasa yang penuh sixpack diperut,....harharhar *bengong... fara tipu la...
I dcide to spnd dis evening wit  my frend. So dengan penuh harapan yang mengunung fara call hamimah hanim..my frend y selalu lepak kat blik fara and sebenarnya fara yang selalu lepak umah dy...so fara call la...



“tik tik tik...angkat la cik hamimah oiiii”, dgn suara y penuh berharap.

“Salam, ye fara kenape?? Kita bru rncang nk turun umah fara nie..hehe nape fara”, dgn suara peramahnya mimah berkata...*excili dis girl memei peramah n memei baik la sng kata..

“Ouh, mimah meh la turun umah kita,kt tngh layan cite kuch kuch ho ta hai jom r join sekali”, fara jawab dengan selambanya sampai dah lupa niat sbnr nak ajak dy main basikal..err terlupa jawap salam sih...harhar..ok2 walkumsalam..*err bru jawab








So, we layan la cite2..cite kuch2 ho ta hai..entah betul ke x ejaan dy nie.. “Somthing happen 2 my hearth”, cam tu la trnsltecite 2..menagis wo tngok cite nie....
Excili cite nie dah tngok time kecik2 dlu, p xthu jalan cite sbnr camne, so tadi ada subtile blh la faham jalan citenya dsmping mimah terangkan skit2..mmg sedih la cite nie..terfikir jgk jln  cite nie ada sipi2 dgn cite kuliah cinta.. tapi ada lain skit la..
Layan punya layan,bru teringat niat sbnr fara tefon mimah..

“mimah y kusayangi, adakah awk ingin main basikal dengan adinda petang nie??”, ayat 
bodek sih..

“wahai cik fara, wahhh cam menarik!! Jom2”, hehe mimah jawap dgn penuh keexcitetang...harhar

“Ok,bgus..jab eh fara nak text kmiey ,ari 2 dy kata teringin nak main basikal”, dengan perasaan yang berharap..

“Tutututut”,*eh2 mcg mane bunyi dowh...bengong...ok senyap..

2 minit later..

I mcg from kmiey

Wahhhh...great!!!! alamk dy ad hal...xpela kmiey...hehehe.....realy miz u dear...

“Mimah ilex, i tnk we must change anther plan..shld we call azan??”, dgn perasaan y penuh berharap..

“Nak2”, azan text dgn penuh keexcitetang

                                                   *mmg great la azan nie

Plan A: buzness woman
So, fara call la our buzness woman, aka cik farahana n mek diyana..
Basikal dah ditempah plk...


Plan B: SEWA ngn upknr la...
Msuk je blik 2,....

“errr alamk cam kenal plak ngn mamat hensom nie...*err gatal skit
La abng nie, yang aq jmpe malam 2..emmm ada rasa malu skit dsitu.buat2 xkenal...mcm la dy kenal ko fara puihhh ...poyo sih
Dah beres smua 2, we enjoy la dis evening wit our basikal...
I got de colour putih, mimah got de colour hitam, n azan colour biru...how nice u~


So we trvel la kat luar pagar uitm nie... pnye la jauh ktorng kayuh...ingt nk kayuh smpai kat pnhujung simpanh jalan besar 2...tutut


                              “AuOk..AUOKKK..AUOKKK”,suara dari tepi...*err tah betul ke ejaan cam 2


                   *cam gini r muka anjing y fara tngk kejar dgn spenuh hati,colur pun sama..tompok2,


Mak ai.....anjing dowhhhh....WEI ANJING..anjing..pnye la bnyk anjing 2...suara dalam hati.lidah kelu,xbersuara...dalam ati je..xterkluar suara,terkejut tngok anjing...si** tul la 


                                                 


Pas2 fara tngok si azan ni dah pusing balik bsikal dy, i mean dy patah blik...
So dgn semana2, fara pun pusing sekali sbb tngok anjing 2 smua dah menyalak...
si mimah y kat depan tu tngh bela2..dy bijak skit dr ktorng sbb dy xlari, dy cakap xyah lari bile jmpe anjg,buat2 nak bling batu kat anjg 2..memng la konsep 2 dah ada lam otak fara time 2,p bile dah panic ngn anjing2 yang berpuluh ekor terus mengelabah...bengong tul la anjing 2 bukan wa nak ceroboh kilang lu pun...kne samak ada la... so si mimah cnfiuz dy nak lari or pura2 berani buat aksi baling batu..nk turun dr basikal pun satu keje...harhar..last2 bru dy pecut sbb mimah tngk azan n fara dah kedepan..kesian mimah xdpt support dr ktorng...harharhar

Bayangkan dengan berpuluh ekr anjing kejar ktorg smbil menyalak..mmg mengelabah la wei, anjing2 xpuas ati lagi  bile dy tngk ktorg lari, so anjing bengong 2 pun lumba lari dgn ktorg.....cuak giler time 2 dgn pintu pagar depan n blkng kilang dyorng terbuka, fara mmg cuak tahap gaban la time 2,kayuh pnye kayuh anjing 2 still kejar lagi..fara nampak dr sisi mata yang anjing 2 lari sepenuh ati dy ingt ktorg nk curi ayam dr kilang dyorng..muka ktorg baik nie pun xleh nak percaya...eheheh..lupa plak dyorng xde AKAL..so nak pesan kat tuan anjing y ada akal tu tolong kunci pagar kilng kamu..wa xnak masuk pun kilng 2.wa jalan2 kat jalan raya untuk riadah bukan tuk diserang anjing y bnyk 2...

*wa pun ada gengstr,kang wa petik nama dyorng bru mengelabah ko anjing, bru fikir 2,3 kali nak serang wa n kawan wa...ayat poyo sih  time dah selamat..jerk.nauzbilah...xnak lagi..plezzz

Mengeleter kaki nie. Pas2 ktorg berhnti sbb kaki dah  xleh nk kayuh...kecik palo2 kayuh basikal tadi...harhar.harharahar..






So we continue our jrney...ingt nak p bli roti canai, kedai tutp la palk.so jalan2 la sekitar kampus...penat dowh...sumpah...so ktorng pun p hntr basikal 2 kat upknr..

Then, ktorng p anjug cari air.(*sumber bekalan makanan student uitm pilah)..dahaga tahap gaban ddek kne kejar ngn geng anjing,wa pun ada geng la anjing..harap maklum,p geng wa kat kelantan,kat sni wa xde geng y betul2 brutal...lol.....berbalik cite kat anjg...
godek2 cari air, pas2 decide tuk beli air laici susu..pas2 ktorng usik2 la mak cik y ngah buat air 2, nmpak cam senang je dy mengelabah..rupanya mmg snng pun...kelakar sih makcik 2...untung2 ktorng dapt makan free n air ktorng dapat separuh harga...ko ada????kahkahakah...untung fara tau dpt sembang ngn mak cik bib(nama gelamour dy )..anak dy sngt comel.. “-..-

Ada kisah skit antara fara ngn anak dmakcik bib ,wagagag,,,cam sweet skit la mamat 2...ermmm xde sweet sngt..meh fara cite skit:

“awak kan y tertangal selipar td 2 kan”, dgn muka macho sambil senyum menawan..*waklu

“errr...emm...”, fara jwb dgn muka malu2 + blessing *jerk

So bermula cerita kami berdua...harhhar..tipu jela ... 2 je cite fara ngn anak makcik bib...xde bnde pun...
                                                                
                                                                     muka xpuas ati



p/s: So cerita date mengedate 2 dah pun abis.......mekasih krna sudi baca entry y pnjg berjela nie....jika ada y terasa cam cite nie xbez sile rasa bersalah, sbb entry nie bagi fara je y bez...wahahaha... to kmiey, fara nk main bsikal ngn awk plak lain kali...x bez awak xde...huhu.

to my geng in kelantan,wa kne kejar dek anjing td,abis hilng sikap berani...dyorng pnya geng ramai dowh,mne smpat nk buka lngkah..sib baik wa sempat lari..





2 comments:

hanna anne said...

weyh.... tetibe ade nama aq kat new entry kau... haha.. pown boleyh.. =P =P walking here~~ nice blog :)

farahanismarudin said...

hahaha...smpena hadiah brtdy ana...harharahra..