Monday, 15 October 2012

hormon xmnentu..

salam ukuwah

wat zup guys..

hormon xmntu skrng ??
mmg, lagi time final exam nie..betul x??
fara pun sama, time final exam nie hormon kt kacau smua bnde..
lagi2 due dtng period jd dah xmnentu,smngu lmbt wooo..risau nak mampus...

doktor (*kawan fara) ckp perkara biasa sbb time final nie kt stress,pas2 mula la kacau hormon 2 y dtng lmbt bulan nie,...
sib baik xde pape...scary dowh..


nie ha fara nak kongsi petua xnak bagi sngugut sakit sngt..
 

1)  kahwin: harharar mcm bez je...betul ke?? betul..lau kawin senggugut biasanya akan hilang setelah  gadis berumahtangga dan mendapatkan anak . Kehamilan dan kelahiran dapat mengatasi masalah kesempitan pada saluran rahim yang menjadi punca pada senggugut. PERCAYA LER....



2) Ambil segenggam halia dan tumbuk lumat. Masukkan halia ke dalam segelas air suam, apabila halia mendap barulah diminum air tadi didahulukan dengan selawat.kenal x halia..ke tetukar dgn lengkuas..nie ha gmbr halia





                                        






3) minum air teh y dibancuh pahit2...hahaha bez dowhh






 4) Rebus air asam jawa bersama gula merah sehingga mendidih. Apabila air telah suam, minum air tersebut.bukan asam keping tau,asam jawa..nie asam jawa..




5)    Ambk 3 ulas bawang putih dan potong nipis-nipis. Kemudian ambil lima biji lada

       hitam ditumbuk halus. Campurkan bawang putih dan lada hitam tadi dan
       gaulkan dengan air panas. Kemudian minum setiap hari (waktu malam).





6)Ambil bawang merah dan hancurkan. Kemudian sapu dan urut-urut pada bahagian perut atau ari-ari yang   sakit. Tidak lama selepas itu anda akan merasa lega sendiri.@ ambil tiga ulas bawang merah. Potong halus-halus dan campurkan dalam segelas air panas. Kendian kacau dan minum air tersebut.

7) amalkan minum madu....Baca Surah Al Fatihah dan ayat Kursi sekali2 sudu besar madu di minum 2 kali setiap hari pagi dan malam (sekali sehari juga boleh)Amalkan selalu meminum madu amat baik untuk kesihatan






 9) cara y selalu fara amalkan ialah tahan jew..."wat dek wat donow",buat bodoh n buat xthu,,mind set 2 pnting..pas2 tido r cara gni..lega






mekasih.....


No comments: