Friday, 7 December 2012

Ebiten faraDGU stoyee ok ^^V !!! [1]


Salam ukuwah,

Wat zup guyz??? Harharhar
Nampak x, wa faraDGU mula “kekkok” nak berbloging..
dah sebulan rasanya x mengupdate blog kesayangan ni...
nak tahu kenape????

Ha!! nie faraDGU nak cite la nie.jeng jeng jeng...
(*rasanya bnyak episode lau nak story abis-abisan..xpe...skrng faraDGU dah free...)
Ebiten faraDGU stoyee ok ^^V !!!(*suara dimanjakan..puihhh)
Ingat x, entry ari 2,fara ada cite :
 “sikit masa lagi fara akan terlebih bersukan, ada maksud tersirat bagai~~”...lupa ye???
Nie fara nak cite la maksud 2...ok
(*bapak r panjang giler intro..kalah orang politik..)

Lepas je fara naik bas balik kampung sempena cuti sem dan cuti ari raya Aidiladha,  Fara terus gerak balik UiTM (*raya pertama fara tolak balik uitm..malam2 n sorang2 plak 2...) xkisah la..asalkan fara dapat buat apa yang fara rancang sepanjang cuti sem nie...
Mak fara y belikan tiket bas 2..bas Syamisya, seat no 4(single) [*tempat duduk sorang2 tu y penting]
Malam 2 dengan sayu fara meningalkan keluarga fara sekejap.dyorang hantar fara sampai depan pintu bas..perghhh serius sedisss..(*nasib baik bas xgerak lagi...hehehe fara lambat..tu pun abah yang paksa p mandi, dy suruh rush cepat2..lau x..mmg dah kene tingal ngan bas lerrr). Everthing still ok time nie...fara ilex r lam bas..nak tidur cam terlalu awal..so, i decide layan perasaan as anak perantau..harharahar .uollss tahu x??? Dalam bas y fara naik 2 dalam 84% orang dalam bas 2 bertutur dalam bahasa siam(*fara kat THAILAND KAH??????, hehe biasa la lau naik bas kat R.Panjang...fara mesti biasakan diri untuk tinggal di R.Panjang..sib baik pemandu bas 2 orang melayu)..punya la layan perasaan time 2 sampai x sedar bas y fara naik tu berhenti kat stesen bas depan TESKO..lepas 2..tibe2 sorang mamat nie berdiri depan fara, then..

“kak nok g mano??”,mamat 2 tanya dengan muka serius
“seremban, bakpo??” fara jawap dengan penuh tanda tanya..dah la pangil fara kak
(*sejak bile aq jadi kakak mu!!!)
“kak kene turun, naik bas satu lagi,pahnie bas 2 sampai”, mamat 2 jawap

[*Dalam ati fara time 2...perghh kurang ajar,baru nak lena, nak mimpi best2..kacau la system bas cam gini...xpe aq kene sabar..nie mungkin ujian aq]
Punya la lama tunggu bas 2 sampai..dalam setengah jam rasanya xsampai-sampai jugak..dengan sedikit keberanian dalam ati perempuan, fara p kaunter

“bas SYAMISYA no 2 hop nak g seremban pukul wapo sampai?” fara tanya dengan muka katang
“meta ag mari la tu, sabar deh”, kakak kaunter 2 terangkan


Masa menuggu bas 2, fara ada la usha tiket bas mak cik yang naik bas ngan fara kat R.panjang tadi..

“untie nak p mane? Naik bas gapo??”, fara tanya
Untie tu just tunjuk tiket dy je..dy xpandai sangat cakap melayu..tapi dy faham apa yang fara cakap..
Lepas tu fara dengar sorang pakcik nie terjerit-jerit panggil penumpang bas syamisya no2....pakcik tu cakap bas no 2 tu rosak..so, pihak pengurusan bas tu transfer penumpang bas syamisya no 2 ke bas KMK STAR COACH..nie ha tiket baru yang ditukar..bas double decker plak 2.










..fara dapat tingkat bawah..tingkat bawah dalam 6 orang..sorang pakcik,2 orang lelaki muda, sorang bangla, dan sorang untie siam yang fara tanya dy nak turun kat mane tadi... “untung giler” bile fara dapat seat sebelah LELAKI..MUDA + KATANG...harharhar...tension tau x bile naik bas dup sebelah lelaki...first TIKET dapat single seat ingat xnak duduk tepi lelaki (muka bahagia giler)..TAPI MEMANG NASIB FARA SANGAT “BAIK GILER” DAPAT SEAT SEBELAH LELAKI(*AKIBAT TUKAR BAS)... =.=”


Dalam bas memang jadi perempuan melayu terakhir la jawapnya bile dapat seat sebelah lelaki..tidur pun buat2 ayu..kang tertangga, teritu, terini plak susah..nak tidur pun xlene...xsedap hati..last2, bile dah penat sangat fara tidur juga..tawakal je..hehehe...yang fara tension dengan perfume laki nie...punya la banyak dy siram kat badan dy..haiyaaaa....menusuk kalbu...2 jam lepas tu, bas berhenti sebab mamat bangla seat belakang fara muntah...MUNTAH WEI!!!kesian dy..semua orang maki bangla tu...kesian..dy pening rasanya...pening sebab perfume or xbiasa naik bas???harharahar...p fara pelik kene muntah mamat Bangla tu x berbau????
Mungkin sebab perfume laki sebelah fara kot terlampau kuat sampaikan hidung fara xdapat menangkap bau muntah bangla tu...harharhar..(*bagus jugak mamat sebelah fara nie pakai perfume playboy banyak2..untung hidung n tekak fara)
Oklahhh xnak la cite pasal mamat kat sebelah fara tu..mcm xbez je..so....fara sampai seremban dalam pukul 8 pagi..teksi yang fara call pun dah lama menunggu fara..kesian..harhar..demi RM50 dy sanggup tunggu fara...lupa plak nak cite pasal untie dari siam nie...sebenarnya untie nie orang ISLAM..dy ajak fara p solat subuh sama2..hehehe..untie nie baik giler...dy tolong fara angkut bagasi fara, tolong bayarkan duit tandas(fara lupa nak ambik dompet sebab mengelabah risau mamat tu tersedar dari tido)...untie tu minta no fon fara..and last time baru fara tau yang nama untie tu COCO..tu pun dy call fara tanya nama fara sape...hehehe..


Beersambung........

No comments: