Saturday, 8 December 2012

when i'm business woman



Salam ukuwah....

Wat zup...ape kabar???

Pernah x orang singgah umah korang mai jual kain??


Mesti adakan..apela fara nie..serius..fara kan jarang kat umah mane thu ada orang jual kain kat kg2.

*Kain baju kurung la..dr luar Negara plak tu...sape y xnak..
Mcm durian runtuh dari langitkan...mmg haven...


*maaf bukan bangla ye...
Makcik dari Viatnam tu datang umah fara..promosi e2 ini...smua cantik..
Hehehe..dapat la ambik 3 helai kain tu..xambik kang kesian..orang datang dari jauh semata-mata nak cari rezeki..kalau kita tolong umat islam, insyllh ALLAH pun  tolong kita juga..mudah-mudahan..

Teringin juga nak jadi bisnes woman..buka butik...insyllh...perniagaankan sangat dituntutkan..fara pun minat bisness nie dari zaman sekolah lagi..hehe dulu kat sekolah fara yang pegang koperasi sekolah..ececehh..pengawas koperasi wei...popular la kejap...yang paling best smua abang form 6 kenal ktorng..hehehe..kegatalan ktorng kat sekolah dulu memang xbole bla..dulu geng fara y handle koperasi..bile abang form 6 yang hensem2 datang koperasi mula la tunjuk rajin..(*kat sekolah dulu sape y couple ngn form 6 mmg hot la kat sekolah)

“eiyaa...awak nak beli ape???”, geng fara punya ayat, sambil muat muka manis..^^
“saya nak beli...............awak”, ayat yang selalu ktorng dengar dari budak laki...

*Harharhar..gedikkan???memang...tapi ktorng layan yang hensem2 je...y ktorng kenal je..kalau orang yang xkenal ktorng layan biasa2 jerrr...hehehe..

Itu semua zaman sekolah, zaman gedik2, zaman tngh cun, zaman kegemilangan ktorng...tapi sekarang ktorng dah berubah..dah matang...dah bole jadi isteri orang dah...harharhar..walaupun dulu ktorng ada sedikit kegedikkan..tapi pelajaran ktorng pun gempak juga(*bole lah)..sama2 naik...baru saham naik!!!...


[*serius zaman sekolah paling bez, walaupun nakal, gedik, kadangkala skema, satu je fara rasa rugi x buat time sekolah dulu..PONTENG!!!...SEKARANG BARU FIKIR KENAPE LA AQ XSEMPAT NAK  PONTENG SEKOLAH DULU..time sekolah rasa macam xde feadah ponteng sekolah..ape brand ponteng sekolah setakat lepak dalam tandas..bengong...lagipun abah fara ramai kawan kat kwsan situ.bahaya lau fara kuar sekolah p ponteng...iman fara masih kuat time tu..kawan2 pun xde yang ponteng..semua baik2...kawan memang membentuk kepribadian kita la..100% fara sokong nilai kawan sangat penting dalam membentuk kita time tu...]

Last fara nak cakap gedik dan nakal time sekolah perlu sama naik dengan pelajaran..barulah saham anda melonjat naik...faham...huhu...nakal disekolah tu yang mewarnai dunia anda, tapi ingt stdy lagi pnting, iman kene jaga..gedik2 ble tapi ingt kita ada agama...peace no war....

*(fara rasa dulu fara xde la gedik sangat, skema tu betul...itu la saya dulu)








No comments: