Wednesday, 23 January 2013

nasi lemak only 1.50 + air sirap (free)





salam ukuwah..
nampak x tajuk kat atas tu..
masyuk sangat kan!! damn damn damn masyuk~~
only RM1.50 ,dpat air free plak tu

mane bole dpt???
hanya kat uitm pilah
kedai makcik y fara paling rapat..
(*kdai y  fara ada cita kat entry y lepas-lepas, yang makcik tu baik sangat..pastu anak dy hensem sngt)
..hehe...tp ank laki dy dh lama xnmpak,sambung belajar kot.

time duit dah kopak sekarang, nie la rutin harian, makan nasi lemak 1.50+ air free.. tempat ko ada???
alhmduillah..dipermudahkan segala urusan ^^




Saturday, 19 January 2013

tugasan pertama operate..ALHMDUILAH BERJAYA


Salam ukuwah

Wat zup-zup-zup reader semua~
Hari nie faraDGU nak kongsi bende menarik..eheh bukan bende tapi pengalaman menarik.,

faraDGU baru je habis misi yang ke 5
tugasan mengOPERATE MANUSIA TIKUS
MANUSIA TU LAMBAT LAGI KOT..lepas ditauliahkan sebagai doctor.insyllah lagi berapa tahun..(amboi)


Hehe


Hari jummat ari tu, group fara ada lab tuk bedah TIKUS..tikus lab la bukan tikus longkang tu..tikus yang kitaorang operate tu tikus colour putih..bersih la..kawan fara cakap tikus tu selalu pergi swimming pool, tu yang putih..amboi, macam la tikus tu suka main air.belum sempat pape dah terpeleouk..


Sebenarnya dah lama fara tunggu experiment nie..dari sem dua lagi..tapi sem empat baru la ada operate tikus nie..memang terlebih EXCITED la fara..SANGAT EXCITED SAMPAIKAN BERAPA KALI TANYA MADAM DAH BOLE MASUK KE BELUM DALAM LAB..amboi semangat nang nang.


Sebelum kitaorng mulakan misi yamg melibatkan tiga nyawa, madam bio memberikan penerangan serba sedikit tentang experiment, madam just pantau kitaorng dari belakang je disebabkan dia mengandung.
Fara time tu bersemagat giler,abis je madam cakap, terus ambil apparatus yang tersedia..first pakai la dulu mask n sarung tangan bagai tu, pastu terus meluru ke box tikus, tapi xsempat nak ambik sebab kawan fara lagi terexcited dari fara, cepat betul dia!! Terlepas peluang nak angkat tikus dari box. Kalau bole kan, fara nak je sorang sekor tikus..baru best..hehe.tapi xbole la, satu group sekor je..


Lepas tu kitaorng bergilir-gilir melakukan tugas, sorang tolong siatkan kulit tikus tu, sorang tolong pin kan tikus tu, sorang tolong capture gambar, dah tolong tanggalkan satu persatu organ dalam badan tikus tu. Experiment nie kitaorang nak kaji circulatory system,respiratory system, reproductive system,digest system..
Sebelum melakukan tugasan, tikus tu dah pengsan, kalau nasib baik bole la tengok jantung tikus bergerak..hehe. group fara tak dapat tengok jaunting tikus bergerak, sebab masa kitaorng ambik tikus tu, tikus tu dah sejuk n keras dah.banyak sangat kandungan chlorfm kot..hehe..time operate tu memang best sangat, tapi tang bau tu yang xleh tahan sikit..bole pening jugak la bau tikus tu.


*lepas je experiment bedah tikus tu, fara and kawan-kawan singah beli makanan jab.lapar wei..balik je bilik terus makan nasi, tapi baru je berpa suap tekak farad ah tak leh tahan, bau nasi serius sama macam bau tikus tadi, isi ayam memang xyah cakap la..betul-betul sama bau macam bau tikus.terus tak makan nasi tu.membazir je..sebenarya perasaan fara je masa tu..tak pandai kawal mind set..haiya..okelah dah panjang sangat dah nie, macam karangan spm pulak...meh layan gambar time kitaorng operate tikus ari tu:


p/s: jangan sampai ada yang muntah suda..kalau rasa diri tu tak leh tengok darah, JANGAN SCROLL DOWN!! Heheh just perkongsian untuk belajar.mekasih
































p/s: bakal doktor..insyallah


teringatkan kakakku~


Salam ukuwah.

Wat zup guys...

Halo-halo..gi mana ya nak mula in ini cerita..
Ceritanya bermula begini..pada suatu hari sang puteri malas nak mengupdateting blog
Tiba2..terus diambilnya laptop, lalu membuka microsoftword..lalu dia pun bercerita..





[hahrhar..susah lanak speking indon bagai nie..back to normal okey]

Sebenarnyya faraDGU xde bende nak cite sangat pun..
Tapi terasa macam nak share sesuatu jeww..
Ada perkara yang membuat fara terusik
Nak tahu tak ape bende??
Terusik dengan kata2 kakak fara.


Masa farah balik cuti pertengahan semester hari tu, akhir bulan 12/2012, kakak fara ada tegur fara. Dia cakap macam nie:



“Anis, aku tengokkan,setiap kali cuti, tak kira la cuti sem ke, cuti mid sem ke, cuti raya ke(maksudnya yang kakak fara nak bagitau ialah setiap kali farah balik kampung) pasti ada je masalah yang menghalang mu balik kampung..Mu faham tak?? Maksud aku, kalau mu balik je pasti mu risau..mesti ada la masalah..pastu aku tengok , bukannya masalah yang berbeza..tapi MASALAH YANG SAMA!!! YANG SAMA..perkara yang sama yang membuatkan mu risau. Aku pun pelik la tengok mu nie, yang mu risau sangat tu bakpo??  Aku pun ada kerja jugak, ada jawatan jugak, ada tugas jugak, tapi mereka faham..bo lah risau nya..xkan sepanjang cuti nie mu nak mikir bende yang sama, bukan boleh feadah pun, sakit palo ado la.. aku pun pening tengok mu nie, asyik ingat masalah tu jah..,jangan fikir sangat, mu buat bodoh jah”

Itulah kata2 pembakar semangat yang kakak farah pernah bagitau suatu masa dahulu (tahun lepas).




Fara berdoa, dan mohon sangat2 lepas nie bile farah ada je cuti, fara nak bercuti dengan tenang..


p/s: tetiba rindukan kakakku di UiTM machang. Peace yoo~~~


Monday, 14 January 2013

seharian di JALAN TAR

salam ukuwah

hyep...pe kabor???

sakarang faraDGU nak share cerita fara dan housemate pergi jenjalan di KL..
 JALAN TAR jeww..hehehe

kitaorang decide last minute tau..malam tu baru call nak sewe kerete..nasib baik la ada kereta kancil..
walaupun banyak kekurangan tapi kitaorng sampai jugak kat seremban..heheh

kitaorang parking kereta dan naik ktm tuk pergi KL SENTRAL..pas2 ambik tiket ke masjid jamek

memang bez sangat-sangat..meriah sangat..ramai pulak tu..hehe..
kitaorng just nak jalan2 n shopping jew, bukan nak join perhimpunan kebangkitan rakyat..tapikan best jugak la bole tengok depan mata apa yang berlaku..kalau sebelum nie tengok bende nie kat tv je..sekarang depan mata..perghhh ramai giler pakai baju kuning..hehehe..dyorng bukan bahaya pun, xde keganasan, perhimpunan aman..(*ehh apa plak cite politik bagai nie..haiyaaa)

seharian kitaorng katsana..pusing2 pastu kalau ada yang berkenan baru beli..katsini kene pandai pilih and cari barang yang paling murah..kene travel n tanya dulu semua harga, baru pilih gerai mane yang murah..hehe..tapi fara nak cakap harga katsana memang murah giler...I beli shoes sangat murah bole dapat dengan harga RM18..tapi kualiti tu wawallhualam lah...hehehe.... fara xnak cakap bnyak meh layan gambar je lahh