Friday, 21 June 2013

kenapa nak formal, just to share it..

salam ukuwah
wat zup guyzzz
hola-hola..here I come..COME AGAIN AND AGAIN!!! 
(sambil buat muka evil sikit,alamak macam karton la wa buat muka evil nie)

and today fara just nak story mory ckit..
(ala saje nak memperbanyakkan entry kat blog yang xberapa cantnk ni)

okey, sekarang dah minggu kedua fara kat bumi BETING aka UITM PILAH nie..but it feels like dah banyak bulan I kat sini ..and I pun don't know why this happen, mybe it so difficult to me to adapt in here..yela hari tu kan cuti sem 2 bulan..OPECUZZ la I need time to change I punya hati dan perasaan nie supaya dapat baik seperti sedia kala..
[punya la jiwang ayat wa,macam nak ngorat laki orang je (=o=)"]

tapi, i need to be positif person la and I  must to catch up balik tuk jadi good student for this sem.. fara mesti pulun habis-habisan tuk sem nie, sebab saya teringain nak join "ahli khemah di dataran ilmu tu yang gilang gemilang tu".(student PILAH tau la apa ahli khemah yang fara maksudkan tu..hehe)
insyallah saya akan berusaha untuk mencapai misi saya tuk sem nie,supaya pulun habis-habisan tuk menjadi pelajar cemerlang dan dapat anugerah dekan..insyllah..semoga dipermudahkan..aminn..

dan, tomorrow I nak hangout with my friend..ala tak kemana pun,just seremban je.. but  sepanjang berapa sem kat sini, fara rasa dah lama benar tak jenjalan cuci mata nengok mamat hensem kat seremban..
[#hensome ke?? xpernah pun wa jumpa laki hensome kat sana cehhh hehe, jumpa yang paling ok cikit pun wa dapat jumpa fitri haris time wa beratur nak beli KFC,mamat tu punya la hensome and vote gedaba gedapa gedebuk kat belakang wa pun bole wa tak persaan,nampak sangat wa seorang manusia yang memilih lelaki hehe takde la,wa xkisah pun mana2 lelaki asalkan ada agama,ada ilmu,baik,penyabar and dapat bagi kasih sayang yang secukupnya untuk wa and orng sekeliling wa...ape nie cite perasaan hati plak SERIUS BORING, and WA PUN  TAK MINAT NAK CAKAP PASAL HAL NIE, dan SEBENARNYA kalau korang nak tahu kalau wa kuar seremban wa suka cuci mata nengok bende cantik-cantik tak kira la makanan ke, kasut ke, beg ke, atuk kau ke, nenek jiran kau ke, suami cik rita ke, suami cik biah ke, janda pak mat mata keranjang ke, cucu mat tempe ke, doktor hensome ke, pilot yang mata keranjang ke, uztaz 7 anak ke yang penting wa happy...faham!!!..wa bukan mata duitan,,tapi  mata wa ada dua cantik lagi awwww harhar xsenonoh!!!!]

(macam teruk sangat je fara merapu nie, mengalahkan cik salmah anak 18 tu..haiya...sory ye..rasa macam dah bnyak sangat ayat tak semengah nie...layan je la okey)

#okey I think this time I must to stop for a while, if I don't stop, I pun tak tahu you alls nak istigfar berapa kali bila baca penulisan wa yang tak senonoh nie..dan semua cerita yang wa kongsi ni takde kaitan dengan siapa-siapa..just to make its
fun .okey la..bye my reader... hope next time or bila-bila la kita jumpa okey...insyllah...

#muka yang tak senonoh sesuai dengan entry kali nie..



أحبك. أنا أفتقدك كثيرا، ونأمل أن نراكم قريبا.

# saya tengah mencari seorang hamba ALLAH yang dapat membantu saya dalam bahasa ARAB...insyllh..semoga dipermudahkan..amin,

اشوفك بعدين


ni bakal ustaz and pembimbing saya ke syurga..insyallah


yang ni apa pula..alamak..macam cite pendekar bujang lapok pulak...



No comments: